De dood van Ena Kadic is een ongeval en geen zelfmoord. Tot die conclusie zou de politie in Oostenrijk zijn gekomen na een intensief onderzoek naar de doodsoorzaak van de voormalige Miss Oostenrijk. De 26-jarige schoonheid kwam in oktober om het leven na een val van een uitkijkpost in Innsbruck. Naar nu blijkt, zou dat zijn gebeurd tijdens het maken van selfies.

Kadic was op 16 oktober gaan joggen op een bergpad en stopte even op het uitkijkplatform 'Drachenfelsen'. Volgens enkele Oostenrijkse media zouden getuigen hebben gezien hoe ze haar smartphone pakte en een selfie maakte.

Hierna viel ze naar beneden van de uitkijkpost. Hoewel de politie het onderzoek heeft afgesloten en de uitkomsten daarvan nog niet bekend zijn gemaakt, is het volgens enkele media in haar thuisland aannemelijk dat Kadic van de reling naar beneden gevallen is toen ze een zelfportretje aan het maken was.

Haar iPhone werd na de fatale val teruggevonden en onderzocht. Het onderzoek zou hebben aangetoond dat de Miss van 2013 met Bosnisch-Australische roots haar toestel heeft gebruikt kort voor de fatale val. De aanklager wil dat nog niet bevestigen. ,,Het rapport van de politie wordt nog nagegaan. Pas volgende week kunnen we melden of het klopt", aldus Hansjörg Mayr.

Feit is dat Kadic dertig meter diep viel. Ze raakte tijdens haar val ook enkele bomen. Zwaargewond kon ze haar broer nog bereiken waarop haar moeder meteen naar de onheilsplek ging. Met de hulp van twee studenten kon ze haar dochter vinden.

Met een reddingshelikopter werd Kadic daarna naar het universiteitsziekenhuis van Innsbruck gevlogen. Daar vocht ze nog drie dagen voor haar leven. Een strijd die ze op 19 oktober verloor.