Een Parijse zakkenroller heeft zich een barmhartige Samaritaan getoond door het leven te redden van de man die hij net beroofd had. De beelden van het incident werden deze week vrijgegeven.

De beveiligingscamera's filmden hoe de dief naast een zwaar beschonken man gaat zitten. Zonder dat die het doorheeft, haalt hij eerst de rechter broekzak leeg en daarna de linker. Vervolgens loopt de zakkenroller weg.

Kort daarna loopt de dronkaard naar de rand van het perron. Misschien moest hij overgeven of hoorde hij de metro aankomen. Hij staat even te wankelen op de rand en valt vervolgens op het spoor.

Opmerkelijk genoeg doet een medepassagier helemaal niets. Zelfs als de metro aankomt, laat de omstander de dronken man gewoon voor de trein liggen. Het voertuig komt net op tijd tot stilstand.

Op dat moment komt de zakkenroller van de andere kant van het station op een drafje aanhollen. Hij springt van het perron en weet zijn verdwaasde slachtoffer in veiligheid te brengen.

"Je kunt hier een filosofische les uit trekken", zegt een medewerker van de metro over het filmpje. "In elke dief schuilt een mens, en in elke omstander een klootzak."
Filmpje