Is dit de moeder die de meeste kerstcadeaus voor haar kinderen koopt? Haar kerstboom is amper te zien door de tientallen cadeaus die erbij liggen. Op een foto die ze deelde via social media krijgt ze veel kritiek.

"Ruim 2000 euro aan kerstcadeaus voor je kinderen? Belachelijk, denk ook eens aan kinderen die niks hebben." Dat is ongeveer de reactie die Emma Tapping van het eiland Isle of Man krijgt op de foto van haar kerstboom met de pakjes. Zelf is ze zich van geen kwaad bewust en zegt ze dat ze haar kinderen niet verwent.

In een interview met de Engelse zender ITV legt ze uit dat ze het hele jaar bezig is met het verzamelen van cadeautjes voor de kerst. Letterlijk in januari begint ze daar al mee. Ze houdt aanbiedingen in de gaten en koopt tientallen cadeautjes voor haar dochters van 13 en 9 en haar zoontje van 19 maanden. Rijk is ze niet, maar dat hoeft volgens haar ook niet.

Het heeft niets te maken met verwennen, zegt ze: "Je kunt ook maar twee cadeautjes voor je kinderen kopen en er een drama voor terugkrijgen. Mijn kinderen weten het verschil tussen goed en fout en worden de rest van het jaar niet verwend."

In een reactie op alle kritiek die ze krijgt, schrijft ze op Facebook: "Ik HOUD van kerst. Ik HOUD ervan mijn kinderen te verwennen tijdens de feestdagen. En ik werk keihard om ervoor te zorgen dat het allemaal zo geweldig mogelijk wordt."
Foto