Toen de Amerikaanse Richard Williams wat klusjes aan het doen was in zijn garage, werd hij plotseling aangevallen door een eekhoorn. Hij en zijn vrouw kwamen gewond uit de strijd met het beestje.

Het knaagdiertje was via een openstaande deur de garage binnengedrongen. ,,Hij sprong en viel me plotseling aan, toen begon de strijd", vertelde de 87-jarige man uit CaliforniŽ aan televisiezender CBS. De eekhoorn had het gemunt op het hoofd, de armen en benen van Richard. Al snel zat de man onder het bloed.

,,Het dier was echt heel gemeen", aldus Richard. ,,Het bleef me maar krabben. Telkens als ik hem wist af te schudden, viel hij opnieuw aan."

Zijn 83-jarige vrouw Norma hoorde het geschreeuw van haar man en schoot te hulp. Toen ze haar bebloede man zag, nam ze een borstel en vocht aan zijn zijde mee. ,,Ik denk dat ik de eekhoorn een tik heb kunnen geven met de borstel", vertelde de vrouw. Maar nog steeds was het gevecht niet voorbij.

,,Toen besloot het dier om Norma aan te vallen", aldus Richard. ,,Ik kon het bij de staart grijpen en op de grond gooien." Terwijl er nog een buurman kwam aansnellen om hulp te bieden, koos de eekhoorn het hazenpad.

Het koppel is naar het ziekenhuis gebracht. Met beiden gaat het inmiddels weer goed.

Naar verluidt terroriseert het knaagdier de buurt in de stad Novato al twee weken. Vijf mensen werden tot nu toe slachtoffer van de eekhoorn. Het beestje is vooralsnog voortvluchtig.