Een man aan boord van een vlucht van Lufthansa van Frankfurt naar Belgrado is zondag gearresteerd nadat hij had gedreigd een deur van het vliegtuig te openen. De man uitte het dreigement boven Oostenrijk, aldus ooggetuigen.

Bemanningsleden en een stel handballers die als passagiers aan boord waren wisten de man te overmeesteren en gedurende de rest van de vlucht in bedwang te houden, liet Lufthansa in een verklaring weten. Volgens Servische media zou de man hebben geroepen dat hij het vliegtuig neer wilde halen.

,,Ongeveer halverwege de vlucht probeerde hij een vliegtuigdeur te openen maar het cabinepersoneel hield hem tegen", aldus handballer Milan Djukic. Volgens de aanvoerder van het Vojvodina-team hielden twee spelers de man gedurende de rest van de vlucht gevangen in de business class. De rest van de passagiers zouden daardoor weinig hebben gemerkt van het incident.

Servische media melden dat de man een Jordaniėr is met een Amerikaans paspoort. De politie onderwierp de man aan een verhoor nadat het toestel veilig in Belgrado was geland. Een officier van justitie beval dat hij 48 uur in hechtenis moet worden gehouden wegens het in gevaar brengen van de openbare veiligheid. Passagiers verklaarden dat de man al van begin af aan raar deed.

Na het incident was er wat onduidelijkheid over welke deur de man probeerde te openen. Volgens persbureau AFP ging het om de buitendeur van het vliegtuig en niet de deur van de cockpit. Lufthansa voegde eraan toe dat het sowieso onmogelijk is om een vliegtuigdeur tijdens de vlucht te openen.