Een 92-jarige vrouw uit Hoorn heeft voor het eerst in haar leven een tatoeage laten zetten. Omdat Rita de Herder-Bertels haar geboorteplaats Leiden maar niet uit haar hoofd kan zetten, heeft ze het Leidse stadswapen op haar arm laten tatoeŽren.
Van regioverslaggever Maarten Trompert
Rita is vlak na de oorlog verhuisd naar Amsterdam, de woonplaats van haar man. In 1996 volgde ze haar kinderen naar Hoorn. Hoewel ze het daar prima naar haar zin heeft, kan ze Leiden maar niet loslaten. Iemand anders zou dan misschien een schilderijtje aan de muur hangen, maar Rita heeft een tatoeage laten zetten. In Leiden uiteraard.

Zoon Frenk de Herder was verrast toen hij op Facebook een foto van de tattoo zag. "Maar als zij dat wil, vind ik het prima", aldus Frenk. Rita woont in zorgcomplex Betsy Perk in Hoorn. "Het personeel vindt het stoer en cool", zegt de trotse Rita. Medebewoners dachten eerst dat het een plakplaatje was maar hebben er ook geen problemen mee.
Bij Tattooplace 31 in Zwaag hebben ze nog nooit zo'n hoogbejaarde klant gehad. "Wel eentje van 82, vertelt Fred Verbeek van de shop. "Je ziet het de laatste tijd wel vaker dat ouderen een tatoeage nemen. Rita de Herder-Bertels zegt dat het zetten geen pijn deed en ze heeft er absoluut geen spijt van.
Foto