Een Italiaanse priester heeft een schenking een wel heel bijzondere bestemming gegeven. De geestelijke spendeerde namelijk ruim honderdduizend euro uit de giftenpot aan eigen plezier en het verwennen van zijn moeder. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere del Veneto.

Een apotheker uit het Noord-Italiaanse Padua schonk zo'n veertien miljoen euro aan het goede doel. Het geld was bestemd voor de lokale afdeling van een katholieke hulpvereniging voor minderbedeelden. De priester werd aangesteld om de ruimhartige schenking te beheren.

De zielenherder gaf echter een heel andere invulling aan zijn verantwoordelijke taak en stal meer dan honderdduizend euro uit het fonds. Een deel gebruikte hij voor de aanschaf van een auto en een scooter. Ook trakteerde hij zichzelf op lekkere etentjes en vakanties in de Dolomieten en op Sicilië. Daarnaast verloor hij ook zijn moeder niet uit het oog: hij kocht cosmetica voor haar en betaalde haar schoonheidsbehandelingen.

Het misbruik van de donatie bleef echter niet onopgemerkt: zijn collega's merkten namelijk dat de levensstijl van de priester veranderde. De politie werd ingeschakeld en die opende een onderzoek naar het doen en laten van de geestelijke. Intussen is het beheer van de gift overgedragen aan de overheid.