Een stel uit Tilburg is in een Zuid-Afrikaans natuurreservaat aangevallen door een olifant. Het dier viel hun auto een paar keer aan en doorboorde de wagen met een slagtand. Zelf bleven ze ongedeerd, maar de auto is total-loss, vertelt het stel bij Omroep Brabant.

Jules en Claudia van den Boogaard komen al zeven jaar in Zuid-Afrika. Met een ranger bezochten ze het natuurreservaat Sint-Pilanesberg.

Vanuit hun auto keken ze naar een kudde overstekende olifanten. De auto stond stil, de motor was uit, en de olifanten liepen gemoedelijk voorbij.

Maar de laatste olifant uit de kudde draaide zich alsnog om en kwam op de auto af. "Hij begon te blazen en te schudden met zijn hoofd", vertelt Claudia van den Boogaard. "Dat doen olifanten wel vaker om te laten zien wie de baas is."

Het dier leek zich weer bij de kudde aan te sluiten, maar kwam nog een keer terug. "Hij begon tegen de auto te beuken. Zijn slagtand spietste de auto, die een paar meter werd weggeduwd."

De olifant duwde daarna de motorkap in elkaar en boorde nog een keer zijn slagtand door de auto. Die is totaal vernield, maar het echtpaar werd niet geraakt. "We hebben echt engeltjes op onze schouders gehad."

Toen de kust weer veilig was, kroop het stel uit de vernielde auto. Na een kwartiertje kregen ze een lift van een Zuid-Afrikaans echtpaar. Dat bracht hen terug naar hun lodge.
Foto