De familie van Anouk Groenendijk hoeft de boete voor een snelheidsovertreding tijdens een spoedrit naar het ziekenhuis, toch niet te betalen.

Anouk zat in de rolstoelbus van haar ouders die onder escorte van een ambulance en een politieauto met sirenes reed. Het 17-jarige meisje lijdt aan een ernstige spier- en stofwisselingsziekte. Al een aantal keren heeft ze onverklaarbare hartritmestoornissen gekregen, met een hartritme tot wel 250 per minuut in rust.

De politie sloot kruisingen op de Maasboulevard af om het spoedtransport de ruimte te geven. Anouk kwam op tijd aan in het ziekenhuis. De colonne, inclusief de bus van de familie Groenendijk, werd op de Maasboulevard geflitst. 13 kilometer te hard reden ze, en dat betekende een boete van 76 euro.

In eerste instantie vond justitie dat de boete van 76 euro gewoon moest worden betaald. Een bezwaar van de vader van Anouk werd afgewezen omdat 'de belangen van overige weggebruikers zwaarder wegen' dan de verklaring die Groenendijk gaf voor de overtreding.

In een persbericht meldt het OM nu dat het terugkomt op deze onjuiste beslissing. De boete wordt gematigd tot nul euro.
Foto