De Koreaanse weesmeisjes Holly en Meagan werden op heel jonge leeftijd van elkaar gescheiden. Ze verhuisden allebei naar de andere kant van de wereld. En daar kwamen ze elkaar meer dan 40 jaar later tegen: ze gingen tegelijk aan het werk als verpleegster in hetzelfde ziekenhuis.

Holly O'Brien (46) heette als klein meisje nog Pok-nam Shin. Haar moeder ging dood, haar vader hertrouwde en kreeg nog een dochtertje: Eun-Sook. Maar vader was een alcoholist en zijn nieuwe vrouw vluchtte met haar kind.

Pok-nam was 5 jaar oud toen ze het lichaam van haar vader moest identificeren. Hij had zelfmoord gepleegd. Ze kwam in een Koreaans weeshuis terecht en werd op haar negende geadopteerd door een Amerikaans stel dat haar een nieuw leven en een nieuwe naam gaf.

Ze had het er goed, maar 's nachts werd ze wel eens huilend wakker. "Ik zei dan: mijn papa is dood, ik heb een zus, we moeten haar zoeken", vertelt Holly aan The Herald-Tribune. Haar pleegmoeder nam contact op met het weeshuis, maar de zus werd niet gevonden.

Meagan Hughes heette als klein meisje Eun-Sook Shin. Ze kan zich bijna niets van haar vader en moeder herinneren, en slechts een beetje van het weeshuis waar ze opgroeide. Ook Eun-Sook werd geadopteerd door Amerikaanse ouders, kreeg een nieuwe naam en verhuisde naar de VS.

Beide meisjes kwamen er toen ze opgroeiden achter dat ze andere mensen wilden helpen. En zowel Holly als Meagan belandde, elk via hun eigen weg, uiteindelijk in de verpleging.

Holly werd na meerdere sollicitatiepogingen aangenomen als verpleegkundige bij Doctors Hospital in Sarasota. Ook Meagan wilde dolgraag bij dat ziekenhuis werken en vroeg een vriend die daar al een baan had of hij haar wilde helpen.

Hoewel het ziekenhuis net Holly al had aangenomen, was Meagans vriend zo volhardend dat ook zij een kans kreeg van het ziekenhuis. En zo kwam het dat de vrouwen vrijwel tegelijk op dezelfde verdieping kwamen te werken.

Holly en Meagan werden al snel vriendinnen, onder andere door hun gedeelde Koreaanse achtergrond. Maar toen ze elkaar beter leerden kennen, kwamen ze erachter dat ze wel erg veel gemeen hadden. Een DNA-test die ze bij zichzelf afnamen, bood de uitkomst: Holly en Meagans bleken elkaars lang verloren zussen.

De zussen zijn nog steeds overweldigd door het feit dat ze elkaar na zo lange tijd hebben gevonden en kunnen het nauwelijks geloven. "Wat het ook was, we hebben kennelijk iets goeds gedaan in ons leven."
Foto