SWANSEA - Pubeigenaar Mark Swistun heeft flink huisgehouden in zijn eigen kroeg in Wales. De 45-jarige Welshman kreeg te horen dat de tap al was gesloten en uit wraak brak hij 's nachts - letterlijk- de hele pub af. De politie wilde hem ervoor straffen, maar volgens The Telegraph kunnen ze Swistun niets maken omdat het zijn eigen kroeg is.

Swistun kocht de Royal Oak Pub in de buurt van Swansea een jaar geleden met businesspartner Colin McDonald. Omdat de twee ondernemers zelf geen tijd hadden om de tent te runnen, besloten ze er personeel in te zetten. Swistun en McDonald werden wel vaste klanten van de pub. Ook afgelopen weekend nam Swistun plaats aan de bar, maar van de kastelein kreeg hij te horen dat de tap al was gesloten. Het was immers 23.00 uur en de afspraak is dat het café dan sluit.

Bij Swistun sloegen de stoppen door. Kwaad verliet hij het café en kwam om 01.00 uur weer terug. Tot grote schrik van ooggetuigen kwam Swistun met een bulldozer. In een paar minuten veegde hij de hele kroeg tegen de vlakte. De totale schade: iets meer dan 50.000 euro. Swistun werd door agenten in de boeien geslagen, maar inmiddels hebben ze hem moeten laten gaan. Straffen was alleen mogelijk geweest als de eigenaren van de pub een klacht hadden ingediend, maar omdat McDonald dat niet heeft gedaan en Swistun zelf de eigenaar is, is dat niet gebeurd.