Amerikanen zijn wel wat gewend als het gaat om versieringen voor Halloween, maar Larethia Haddon in Detroit maakt het wel erg bont. En de politie is er maar druk mee. Ze heeft namelijk een neplijk in de tuin liggen.

Voor Larethia is er niks nieuws onder de zon. Al zo'n 25 jaar legt ze in de periode van Halloween een pop in de tuin, elke dag op een andere plek. Het lijkt alsof er een lijk ligt. Maar dit jaar levert de pop wel heel veel reacties op. Zoveel zelfs, dat hulpdiensten af en aan rijden omdat mensen een lijk melden.

Zelf kan Larethia er om lachen. Elke morgen legt ze de pop op een andere plek neer en observeert ze de reacties van voorbijgangers. Tegen The Detroit News zegt ze: "Het is niet mijn bedoeling om er iemand mee te benadelen, het is voor de lol. En Detroit kan wel wat lol gebruiken."

De politie is wat minder blij met haar actie. Ze kunnen het niet verbieden, maar zouden liever hebben dat het wat duidelijker is dat het niet om een echt lijk gaat, maar om een pop. Bijvoorbeeld door er een bordje bij te zetten.

's Nachts gaat de pop trouwens wel naar binnen. Twee jaar geleden werd de pop 's nachts namelijk gestolen.
Filmpje