Zes Britten zijn in ItaliŽ aangeklaagd omdat ze naakt een duik namen in een historische fontein in Rome. De toeristen besloten zondag in alle vroegte te gaan skinny dippen in de Fontana delle Naiadi, waarin vier naakte nimfen zijn afgebeeld, op het Piazza della Repubblica (plein van de republiek).

Hun actie ging, ondanks het vroege tijdstip, niet ongemerkt voorbij. Er verzamelde zich volgens de Italiaanse krant Il Messaggero een kleine groep toeschouwers. Even later arriveerde ook de politie en werden de Britten uit de fontein gevist. Het zestal, tussen de 25 en 49 jaar oud, is aangeklaagd voor onfatsoenlijke gedrag en illegaal betreden van een monument, dat in 1901 bij de aanleg van het plein vervaardigd werd.

Het geintje wordt zo een dure grap voor de Britten. In Rome hebben historische monumenten een beschermde status en vandalisme wordt om die reden vanwege een golf incidenten met toeristen die afgelopen zomer verkoeling zochten in de fonteinen, extra zwaar bestraft. Er hangt hen nu een boete van maximaal 200 euro boven het hoofd.