Een 21-jarige studente scoorde met een bijna topless screentest een baan als nieuwslezeres op de Albanese tv. Haar bazen waren stevig onder de indruk van haar 'kwaliteiten'. De kijkcijfers van de journaals die de dame presenteert zijn ondertussen met een ruk omhoog geschoten.Het nieuws haast topless presenteren: sinds Enki Bracaj is aangenomen bij de Albanese televisie is het aan de orde van de dag. ,,Het is niet makkelijk om je weg te vinden in het tv-wereldje", oordeelt Enki zelf. ,,Als ik wilde slagen, moest ik dapper zijn en iets anders aanbieden dan de rest. Ik heb eerst overlegd met mijn ouders. Gelukkig steunden ze mijn beslissing en dus heb ik de sprong gewaagd."

De tv-zender geeft toe dat Enki nog wel als een beginner wordt gezien. ,,Er is nog wel wat werk te doen aan haar manier van presenteren, dat beseffen we", aldus een woordvoerder. ,,Er wordt echter aan gewerkt. En om eerlijk te zijn: de kijkers haken niet af, integendeel zelfs."

De populariteit van Enki gaat inmiddels ook de landsgrenzen over. Toen ze een bericht over de Servische premier Aleksandar Vucic voorgelezen had, verspreidden de beelden zich ook in dat land als een lopend vuurtje. ,,Het is niet alleen moeilijk om met je kop op tv te komen, ook tussen de zenders zelf heerst een serieuze competitiestrijd. Ik heb nu een manier gevonden om mezelf op de voorgrond te krijgen en voor goede cijfers te zorgen. Daar is toch niets mis mee?", besluit Bracaj.
Foto