NEW JERSEY - Zowel ouders als officiŽle onderzoekers waren verbijsterd over wat ze zagen op een filmpje dat was opgenomen met een telefoon: een dozijn kinderen van vier tot zes jaar die elkaar zonder terughoudendheid op de dagopvang te lijf gingen.

De kleintjes smeten elkaar op de grond en sloegen er flink op los, daartoe aangemoedigd door de twee vrouwen die de leiding van de opvang hadden. Dat meldt de Amerikaanse krant The Washington Post woensdag.

De 22-jarige hoofdverdachte Kenny en de 28-jarige Chanese zijn inmiddels ontslagen door de opvangorganisatie in New Jersey. Zij worden aangeklaagd wegens kindermisbruik en kunnen worden veroordeeld tot vijf jaar cel.

Het tweetal zette de kleintjes tot het agressieve gedrag aan, geÔnspireerd door Fight Club, een film uit 1999 met onder anderen Brad Pitt. De stem van Kenny is op de achtergrond van het filmpje te horen wanneer zij teksten uit Fight Club citeert.

Voor zover bekend is geen van de kinderen gewond geraakt tijdens de gevechten. De betrokken organisatie voor dagopvang is inmiddels begonnen met haar personeel bij te scholen en het screeningproces voor nieuwe werknemers nog eens te bekijken.