Tatiana en Krista Hogan bewijzen elke dag opnieuw het grote ongelijk van de dokters. Volgens de artsen zou de Siamese tweeling geen dag leven. Vandaag, zeven jaar later, gaan Tatiana en Krista gewoon met hun vriendjes naar school in Canada.

De meisjes kunnen niet van elkaar gescheiden worden door de manier waarop ze hun brein delen. Toen duidelijk werd dat er iets mis was met de tweeling, werd de moeder van de meisje voorgesteld om haar zwangerschap af te breken. Maar daar wilde Felicia Hogan niets van weten.

Onmiddellijk na de bevalling kreeg ze te horen dat de meisjes geen dag zouden leven. Zeven jaar later lopen ze gewoon rond op school. ,,Als ik opnieuw voor de keuze gesteld zou worden dan zou ik opnieuw voor mijn kinderen kiezen", zegt hun moeder die wel toegeeft dat het leven met de meisjes niet gemakkelijk is.

Volgens hun moeder zijn de meisjes gelukkig en toveren ze ook een glimlach op het gezicht van hun vader Brendan en de andere kinderen van het gezin: Rosa (11), Christopher (9) en Shayleigh (5).

Tatiana en Krista delen hun gevoelens. Als eentje van de twee gekieteld wordt dan voelen ze dat allebei. Ze hebben ook controle over elkaars ledematen maar ze hebben wel een verschillende persoonlijkheid. Volgens hun moeder is Tatiana duidelijk de leider en is Krista een rustig kind.

Douglas Cochrane is nog altijd onder de indruk van de meisjes. De neurochirurg is al jaren de vertrouwensarts van de Siamese tweeling. ,,Het is opmerkelijk hoe ze dezelfde zijn maar toch ook zo verschillend van elkaar. Het is ook onwaarschijnlijk hoe ze ondanks een foutje van de natuur toch in staat zijn om een gezond leven te leiden", vertelt hij aan The Daily Mail.

,,Een arts zei dat ze hun hele leven op hun rug zouden liggen maar ze hebben iedereen verbaasd", zegt hun grootmoeder Louise McKay. De meisjes hebben geleerd om samen te lopen en te spelen maar er zijn ook ogenblikken waarop ze elkaar frustreren en ruzie krijgen. ,,Ik zeg ze regelmatig dat ze lief voor elkaar moeten zijn omdat ze de rest van hun leven samen zullen doorbrengen. Ze moeten dan ook leren om altijd samen te werken."

De meisjes hebben inmiddels hun eigen realityserie op de Britse zender Channel 5. Volgens hun moeder geeft de serie een andere kijk op de situatie en een unieke kans om te zien hoe gelukkig haar dochters zijn.
Foto