Een Brit die even afstand wilde nemen van zijn bestaan als mens, heeft een aantal dagen doorgebracht als geit in de Zwitserse Alpen. Daarvoor liet hij zich speciale protheses aanmeten.

Hij wilde helemaal vrij zijn van alle dagelijkse beslommeringen, zegt de Britse kunstenaar Thomas Thwaites. Vandaar dat hij besloot in september 2014 als geit de Zwitserse Alpen in te trekken. Om op ooghoogte en op vier ‘poten’ temidden van zijn nieuwe soortgenoten te kunnen verkeren, liet hij zich speciale protheses aanmeten.

Met zijn experiment ”Goatman” probeerde Thwaites een zo eenvoudig mogelijk leven te leiden: rondlopen, grazen, slapen. Toch viel zijn nieuwe bestaan de kunstenaar, die in totaal drie dagen als geit in de bergen doorbracht, niet makkelijk. Vooral de kou en de protheses, die zorgden voor pijnlijke gewrichten, speelden hem parten.
Daarover schrijft Motherboard

Over zijn project ”GoatMan: How I Took a Holiday from Being Human” (Geitmens: Hoe ik vakantie nam van het menszijn) gaat volgende maand in Londen een tentoonstelling van start. Daarnaast zullen Thwaites ervaringen te lezen zijn in een boek dat begin 2016 moet verschijnen.
Foto