Een 19-jarige man uit Zwitserland is veroordeeld, omdat hij zijn Ferrari in brand heeft laten steken. De man had de auto nog maar een half jaar, toen zijn wagen in 2014 in vlammen opging. De auto, een 'tweedehandsje' van 3 jaar oud, kostte meer dan 220.000 euro.

Tegen de rechter verklaarde hij dat hij graag een nieuw model wilde kopen, maar dat hij de afschrijving van zijn Ferrari te groot vond. Een kennis suggereerde om de Ferrari 458 Italia in brand te steken, om zo van de verzekering geld op te kunnen strijken.
Bordeel

Zo gezegd, zo gedaan. Hij reed met collega's naar een bordeel in het Zuid-Duitse Augsburg, zodat hij een alibi had. Twee handlangers overgoten de auto daar met benzine en staken hem in brand. Wel verwijderden ze eerst nog de dure velgen en carbon-onderdelen van de wagen. De politie kwam de fraude op het spoor na het bestuderen van beveiligingscamera's.

De 19-jarige Zwitser is de zoon van een vastgoedmagnaat en is gewend aan de weelde van zijn ouders. Zo ontvangt hij duizenden euro's per maand aan 'zakgeld' en bezit hij 15 auto's, waaronder een Lamborghini. Alle auto's had hij van zijn vader gekregen.

De miljonairszoon heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen van 22 maanden. Ook moet hij 30.000 euro boete betalen. Zijn advocaten vonden dat de 19-jarige Zwitser genoeg gestraft was door het verlies van zijn Ferrari, maar daar was de rechter het niet mee eens.