Een kleuter van drie jaar is in het Amerikaanse Dorset benoemd tot burgemeester. Daarmee is hij de jongste burgervader van de Verenigde Staten.
James Tufts volgt zijn broer Robert (6) op, die na twee termijnen als burgemeester het stokje doorgeeft, zo meldt de Mirror. Op de dag van de verkiezing begaf James zich onder het publiek om stemmen te winnen. Hij haalde zijn kiezers over door ijs te beloven.
De 22 inwoners van Dorset, Minnesota, konden voor één dollar hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. De stemmen werden verzameld in een hoed en een voor een voorgelezen. Volgens zijn moeder was James erg enthousiast toen hij hoorde dat gewonnen had. Hij liet zich schminken en genoot samen met zijn broer van alle aandacht.
‘We zijn trots op de inspanningen die beide jongens hebben geleverd om burgemeester te zijn en te worden,’ vertelt moeder Emma. ‘Ze hebben zoveel discipline, terwijl ze ook gewoon kind willen zijn. Als mensen hen om een handtekening vragen, stoppen ze meestal met wat ze aan het doen zijn en hebben ze aandacht voor de mensen. De campagne van James was een succes doordat hij simpelweg met de mensen praatte. Dorset is meer een familie dan een dorp.’
Ondanks dat hij al op vroege leeftijd een carrière in de politiek is gestart, wil James later het liefst visser worden. Het is niet bekend of James zijn verkiezingsbelofte heeft gehouden.