Een meisje van drie is zondag door haar ouders achtergelaten op een parkeerplaats langs de A7 in het Zuid-Franse Loriol. De familie was al voorbij Aix-en-Provence, bijna 200 kilometer verder, voordat ze merkten dat hun dochter niet meer in de auto zat. De omstandigheden van het voorval zijn nog niet helemaal duidelijk en worden onderzocht.

Het driejarige meisje stond alleen op de parkeerplaats van de 'aire de repos' ter hoogte van Loriol-sur-Drôme, twintig kilometer ten zuiden van Valence, toen vakantiegangers haar opmerkten. Het paar lichtte de politie in rond 14.15 uur.

Het kind vertelde dat ze een broer en een zus had en dat ze met haar familie naar zee zou gaan, maar dat ze de auto van haar vader had zien vertrekken.

Verkeersinformatie
Rond 15.00 uur belde de vader van het meisje zelf naar de politie, nadat hij een waarschuwing op de verkeersinformatie op de radio had gehoord. ,,De familie was al Aix-en-Provence voorbij en reed in de richting van Saint-Raphaël. Niemand had de afwezigheid van het meisje gemerkt", zegt een politie-officier.

De ouders worden bij de politie verwacht. Welke nationalteit de ouders hebben, is niet bekendgemaakt. ,,We gaan hen verhoren en contact opnemen met het Openbaar Ministerie van Valence. Daarna zullen we bekijken of we gerechtelijke stappen tegen hen ondernemem."