Dierenliefde in Papendrecht, waar het gewonde A16-katertje Drecht zorgzaam onder de hoede is genomen door de hond Flo. Ook Billy helpt mee.

Het jonge katje werd onlangs door een onbekende dierenbeul op de A16 uit een auto gesmeten en door een oplettende automobilist naar een dierenarts gebracht. De automobilist zag het zwaargewonde katertje bewegen bij de vangrails vlak voor de Drechttunnel en stopte op de vluchtstrook.

Het katje is geopereerd in de dierenkliniek in Hendrik-Ido-Ambacht, en hij rust nu uit in het huis van Mirjam Addiks. Ze is de beheerster van het Dordtse streekdierentehuis Louterbloemen en is gek op dieren.

Flo, een whippet van 1,5 jaar oud, waakt over de kitten die een gebroken voor- en achterpoot heeft. ,,Flo wast hem. Ze snuffelt voorzichtig aan zijn verwondingen. Kruipt tegen hem aan en blijft dan liggen,'' vertelt Mirjam Addiks. Billy, een whippet-reu van 4 jaar, brengt speelgoed naar het katje en gaat er dan zorgzaam naast liggen. ,,Drechtje geniet van de verzorging. En hij ligt soms zelfs tussen allebei de honden te stralen en kijkt naar ze op. De honden stralen rust uit.''

Uit de regio hebben inmiddels veertig mensen gebeld naar asiel Louterbloemen omdat ze Drechtje graag in huis willen hebben. ,,De mensen leven enorm mee.'' Drechtje moet echter eerst opknappen, voordat ze een nieuwe baasjes krijgt, aldus Louterbloemen.