Een ondernemer uit Arnhem die zaterdag voor enkele duizenden euro's werd bestolen, heeft dankzij een waakzame buurman beschikking over scherpe videobeelden van de daders. De oplettende omwonende filmde de dieven, nadat hij succesvol de achtervolging op hen inzette.

Pim Schiers, de gedupeerde zelfstandige, kreeg zaterdagavond op zijn vakantieadres in Groningen een 'slecht nieuws'-telefoontje van de politie. Er was voor bijna 20.000 euro aan kostbaar gereedschap gestolen uit zijn loods in Arnhem.

Bij thuiskomst hoorde Schiers dat een overbuurman het 's middags voor zijn ogen zag gebeuren. "Ze braken een raam open, zijn de loods binnengedrongen en hebben in zo'n anderhalve minuut de meest kostbare spullen bijeengeraapt", zegt Schiers. De inbrekers namen handzame spullen mee van het exclusieve merk Festool, maar ook een grote aggregaat.

De buurman heeft in eerste instantie geprobeerd de diefstal te filmen. "Dat is 'm niet gelukt, maar hij zette samen met een maat de achtervolging in op de twee gevluchte dieven en filmde hen vanuit de auto." Zeker één dief is duidelijk herkenbaar op de beelden en ook de nummerplaat van de auto is zichtbaar.

De politie zegt een van de daders te kennen, maar heeft hem nog niet kunnen traceren.