Kosten noch moeite werden vorige week in Kenia gespaard voor het bezoek van de Amerikaanse president Obama. De hoofdstad Nairobi trok naast geld voor veiligheidsmaatregelen ook 450.000 euro uit voor de aanleg van gras en planten langs de route die Obama zou afleggen. Gouverneur Kidero deed onder de hashtag #kiderograss een dringend beroep op de bevolking om niet over de jonge aanplant te lopen.

De stad, normaal gesproken rommelig en smerig, zag er zodoende pico bello uit. Obama reed over schoon geveegde wegen, gelardeerd met fris gras en kleurige bloemenperken.

Je zou zeggen dat al die flora na Obama's vertrek zondag er gewoon zou blijven, maar een man filmde deze week groenwerkers die bezig waren met het weghalen van het gras en het groen. Hij ontdekte zelfs dat de planten nog in de plastic verpakking weer uit de grond kwamen.

Het filmpje ging viral op internet, waarna er een storm van verontwaardiging opstak onder dezelfde hashtag #kiderograss. Sommige twitteraars vroegen zich af of het weghalen van planten nu ook weer 450.000 euro gaat kosten.

Gouverneur Kidero probeerde er nog onderuit te komen door te zeggen dat "de grond eerst nog geschikt moet worden gemaakt voor het echte beplanten en dat het werk nog niet was afgelopen".

Maar vrijwel niemand geloofde hem. Of het groen langs de wegen in Nairobi er echt gaat komen, is maar zeer de vraag.
Filmpje