Een ongelooflijk verhaal: een telefoon valt uit een vliegtuig en wordt via de functie 'Zoek mijn iPhone' door de eigenaar teruggevonden. Het apparaat had alleen een paar krasjes.

Zakenman Ben Wilson uit Texas was in een privévliegtuig onderweg terug van Houston naar Wichita Falls toen door een drukverschil de vliegtuigdeur even een klein beetje openging, waardoor zijn iPhone naar buiten floepte.

"De druk viel weg en er vloog een krant rond, maar ik zag de telefoon niet verdwijnen", zegt Wilson in een lokale krant. "Bij aankomst zocht ik er naar op de vloer van het vliegtuig en in mijn tas, maar ik kon het niet vinden."

Daarop zette de Texaan zijn 'Zoek mijn iPhone'-app aan. En wat bleek: zijn telefoon deed het nog en lag ergens midden in de wildernis, in de buurt van Joplin (Texas).

Wilson trok met een medewerker op pad de bush in. Bij hun zoektocht kregen ze ook nog hulp van een ezel. Uiteindelijk wisten ze de iPhone terug te vinden onder een Mesquiteboom.

Het toestel was vrijwel ongeschonden, ondanks een val van bijna drie kilometer. "Er zaten een paar krasjes op, maar hij werkte nog steeds." De ezel kreeg als beloning een paar koekjes.