Er zijn wel 360 miljoen mensen wereldwijd die te maken hebben met gehoorverlies. Gehoorapparaten zijn daarvoor een oplossing natuurlijk, alleen hebben 10 procent van de mensen die een apparaat nodig er een.

Mensen met gehoor problemen raken vaak geïsoleerd van de samenleving. Ze worden vaak lager ingeschat voor studie of werk dan de normaal functionerende mens. En dat is belachelijk natuurlijk in een ontwikkelende samenleving. Vele mensen met gehoor problemen kunnen veel meer betekenen als ze een gehoor apparaat hebben. Moet je als bedrijf dat kunnen aanbieden zo een gehoorapparaat ? Of moet er een specifieke bedrijf met een doel om slecht horende te helpen iets eraan doen ?

De “Solar Ear Company”, die zelf slecht horend zijn hebben een gehoorapparaat ontworpen die rendabel, milieu bewust en betaalbaar is. De op zonne-energie gedreven gehoorapparaten zijn op dit moment een goede oplossing.

Het bedrijf heeft zich ook verdiept in de nieuwe mogelijkheden die smartphones bieden. Ze hebben een app gecreëerd die het gehoor van kinderen test om erachter te komen of hun gehoor op orde is. Nou weten we dat kinderen niet altijd luisteren maar het is wel fijn als ze kunnen horen! En daarvoor hoef je dus niet gelijk naar de ziekenhuis te gaan met deze app.