Dollarbiljetten vlogen woensdagavond rond als confetti in een tunnel in het Amerikaanse Baltimore. Automobilisten stopten onmiddellijk en harkten verwoed geld bij elkaar, met een urenlange verkeersopstopping als gevolg.

De biljetten van 20 dollar waren afkomstig uit een geldtransportauto van het beveiligingsbedrijf Brink's, meldt de nieuwszender NBC. Daarvan ging de deur spontaan open, waarna een deel van de inhoud door de Baltimore Harbor Tunnel wervelde.

Automobilisten die er met geld vandoor zijn gegaan, werden vrijdagochtend opgeroepen zich te melden. Ze moeten de biljetten inleveren bij de politie. Een aantal chauffeurs zou dat ter plekke al hebben gedaan, melden ooggetuigen.

Chauffeurs die zich nog niet hebben gemeld, krijgen daarvoor tot 5 uur zaterdagmiddag de tijd. Daarna wordt op basis van camerabeelden en nummerborden beoordeeld wie er thuis een bezoekje krijgt van de politie.

De politie heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld er nog wordt vermist. Er wordt nog onderzocht of de deur spontaan is opengegaan door een defect, of dat er sprake is van sabotage.