Een theatervoorstelling in een Broadwaytheater in New York is korte tijd stilgelegd, omdat een toeschouwer tijdens het stuk besloot zijn iPhone op te laden op het podium. De man zag een stopcontact in het realistische huiskamerdecor en plugde daar tot grote verbijstering van de acteurs en het publiek zonder pardon zijn smartphone in.

Volgens de website Playbill vond het opmerkelijke incident plaats in het Booth Theater waar het toneelstuk Hand to God momenteel volle zalen trekt. De voorstelling stond op het punt te beginnen. Het doek was al open en de muziek speelde. Juist op dat moment klom een onbekende man ongegeneerd het podium op om zijn telefoon aan te sluiten op een stroompunt.

Actrice Sarah Stiles is nog steeds in shock, zo schrijft ze op Twitter. Ze vermoedt dat de actie van de 'idioot' mogelijk iets te maken had met de volle maan op dat moment. Personeel legde de show direct stil, waarna de gsm werd verwijderd en het publiek kort werd toegesproken dat dit toch echt niet de bedoeling was.

De theatermakers hebben de man in kwestie verder met rust gelaten. Ze beschouwen zijn nog niet eerder vertoonde actie als een groot compliment aan de decorbouwers. ,,Kennelijk ziet ons decor er wel heel superrealistisch uit'', aldus één van de medewerkers. ,,Maar pech voor de man: het stopcontact waarop hij zijn iPhone aansloot was nep''.