Een studie van het Food and Brand Lab van de Cornell University in Ithaca (New York) toont aan dat avontuurlijke eters minder wegen en gezonder zijn dan traditionele eters. Avontuurlijke eters hadden niet alleen een lagere BMI, maar waren ook socialer en organiseerden vaker etentjes voor vrienden.

Uit het onderzoek onder 502 jonge Amerikaanse vrouwen (gemiddelde leeftijd: 28 ) bleek dat degenen die de meest uiteenlopende en ongewone voedingsmiddelen aten – zoals seitan, rundstong, kimchi, konijn en polenta – beoordeeld werden als gezondere eters, die meer fysiek actief waren en meer bezig waren met de gezondheid van hun voedsel dan niet-avontuurlijke eters.

Als je van een gevarieerde voeding houdt en graag eens wat nieuws probeert, zou dat zelfs kunnen betekenen dat je meer plezier in je leven beleeft.

De resultaten zijn belangrijk voor mensen die willen afvallen, vooral voor vrouwen, omdat ze laten zien dat het bevorderen van avontuurlijk eten een manier kan zijn om gewicht te verliezen of te handhaven zonder het gevoel te hebben dat je beperkt wordt door een streng dieet, aldus één van de onderzoekers.

In plaats van telkens weer dezelfde saaie salade te eten, kun je beginnen met iets nieuws toe te voegen. Het kan de start zijn van een nieuw, leuk en gezond leven met veel voedsel avonturen.

De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.