Gaten en kuilen in het wegdek: een ergernis van veel weggebruikers, ook in Panama-Stad. In de hoop dat de gaten eindelijk worden gedicht, heeft een Panamese tv-show er kleine apparaatjes in geplaatst die automatisch een tweet naar de overheid sturen als er een auto overheen rijdt.

De berichten van 'het twitterende gat' zijn gericht aan het ministerie van Publieke Zaken. @elhuecotwitero retweet ook foto's en berichten van automobilisten die de kuilen beu zijn. Sommige bestuurders vinden 'gat' of 'kuil' een understatement en spreken liever van een krater.

De apparaatjes in het wegdek hebben sinds 26 mei ruim 1200 meldingen naar de overheid gestuurd. Ambtenaren ontvangen nu dagelijks berichten als: "Ik ben het zat dat mensen ongelukken veroorzaken als ze mij proberen te ontwijken".

Het ministerie lijkt wakkergeschud door de tweets. Er wordt gereageerd op de tweets van de apparaatjes met berichten dat gaten gedicht zijn of zullen worden aangepakt. Ook verschijnen er foto's met voor- en na-situaties, waarop is te zien dat gaten inderdaad zijn gedicht.
Filmpje