Een bizarre diefstal in de Hofdijkstraat in Beverwijk. Daar zijn in de nacht van woensdag op donderdag de bowlingballen van Petra van der Worp en Martin Spoelstra uit hun auto gestolen. Samen weegt de buit maar liefst 90 kilo. "Dit voelt zo vreselijk oneerlijk!"
Petra van der Worp is enorm aangedaan door het voorval. "Mijn man en ik zijn professioneel bowler", vertelt ze aan RTV NH. "Ik speel in de eredivisie en aanstaande zondag spelen mijn teamgenoten en ik voor de eerste plek. Maar om te kunnen bowlen heb ik mijn eigen ballen nodig. Nu moeten die meiden het zondag alleen doen en kan ik alleen maar toekijken."

Wat een dief moet met hun ballen, is Petra een raadsel. "Ze zijn allemaal op maat geboord, daar kan iemand anders niets mee. Dit heeft ons jaren verzamelen en duizenden euro's gekost, maar degene die ze gestolen heeft raakt ze aan de straatstenen niet kwijt. Ik snap er helemaal niets van!", vertelt Petra radeloos.

In de achterbak van de auto lagen vier tassen met daarin de tien bowlingballen. In de tassen zaten ook de bowlingschoenen en outfits van Petra en Martijn. Maar ook de fotocamera en TomTom die in de auto lagen, zijn foetsie. Met behulp van een oproep op Facebook hopen ze de spullen terug te krijgen. "De hele bowlingwereld weet er al van, dus de dief kan niets met onze spullen. We hebben aangifte gedaan en hopen dat er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben."