Na 40 jaar vriendschap heb je waarschijnlijk een goede band met je vrienden. Roger Brown uit Wales vond in ieder geval van wel. Nadat hij overleed aan kanker, liet hij zijn vrienden 3.500 pond na. Het geld mochten ze maar voor één doel gebruiken: op vakantie gaan.

In de plaatselijke kroeg in Swansea waar Brown regelmatig een afzakkertje deed, leerde hij zeven mannen kennen met wie hij goede vrienden werd.

Eén van die vrienden, Roger Rees, doet zijn verhaal in een plaatselijk krant: "We kennen Roger zeker 40 jaar. We komen allemaal uit hetzelfde gebied, dus het ging heel natuurlijk. Daarnaast zijn we allemaal van dezelfde leeftijd." Behalve kroeghangen, deden ze ook allerlei andere leuke dingen samen.

Een paar dagen na het overlijden van Brown kreeg Rees telefoon van Browns zoon. "Hij vertelde dat Roger ons ruim 3000 pond had nagelaten en dat we het bedrag moesten besteden aan een vakantie in een Europese stad." De zeven vrienden zijn naar Berlijn gegaan.

Na de reis zei Rees met een knipoog: "We willen graag formeel ons excuses aanbieden aan de zoons van Roger. We hebben hun erfenis grotendeels verbrast aan bier en de rest verspild."