De verkoop van de Euromast gaat voorlopig niet door als gevolg van de celstraf van eigenaar Jan-Dirk Paarlberg.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad donderdag.

Volgens de krant stond de Rotterdamse attractie sinds augustus 2014 te koop via een Zwitserse website voor onroerend goed, Equilibrium. De vraagprijs was 8 miljoen euro. Maar volgens de contactpersoon die kopers kunnen benaderen, is de mast niet langer te koop: “Meneer Paarlberg is op kosten van de Nederlandse staat op vakantie.”

Op Facebook kun je de advertentie overigens nog terugvinden.

Paarlberg is in mei 2012 veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens oplichting, belastingfraude en witwassen. Begin 2014 ging hij tevergeefs in cassatie bij de Hoge Raad en moest hij definitief achter de tralies.

De Euromast is volgens het FD eigendom van Paarlbergs bedrijf Repomain. Het verhuurt de Euromast aan een pachter die daar jaarlijks 0,7 miljoen voor betaalt. Die pachter, Euromast Horeca, wordt geleid door Willem Tieleman. Volgens hem is er achterstallig onderhoud en moet een eventuele nieuwe koper enkele miljoenen investeren.

Het FD meldt dat ook de verkoop van kasteel Bolenstein in Maarssen, dat 15 miljoen euro had moeten opbrengen, eveneens in de ijskast staat.