De Nieuw-Zeelandse premier John Key is diep door het stof gegaan. Hij heeft een serveerster in een restaurant lang getreiterd door keer op keer aan haar haren te trekken.

"Ik kom er al jaren. We hebben een goede band. Er is altijd veel geplaag en veel grappen", zei de premier, die toegaf dat het niet gepast was. "Het was niet mijn intentie om haar een slecht gevoel te geven."

Volgens de serveerster begon het harentrekken vorig jaar tijdens de verkiezingscampagne. Ze dacht eerst dat hij grappig en losjes deed om stemmen te winnen en probeerde het te negeren, maar premier Key bleef doorgaan. Na weer een ruk aan haar paardenstaart, vorige maand, riep ze kwaad dat hij moest stoppen.

Toch deed de premier het een paar weken later weer. De serveerster dreigde hem te slaan waar zijn vrouw en lijfwachten bij waren.

In een blog schreef de serveerster dat Key zich gedroeg 'als een pestkop op school die aan haren van meisjes trekt in de hoop een reactie te krijgen'. "Zelfs een vijfjarige kan vertellen dat het niet leuk is als er aan je haren wordt getrokken. Ik hoef dan ook niet te vertellen dat het ook niet leuk is als de premier dat doet."