Een voorbijganger in het centrum van Wageningen kon het niet laten om een ‘boete’ uit te schrijven aan de politie. Hij schreef de boete voor agenten die met hun politiewagen geparkeerd stonden op een plek waar dat niet mag. De agenten troffen tot hun verbijstering een briefje aan onder hun ruitenwisser.

Proces-verbaal, 90 euro. Parkeren op een niet daarvoor bestemde plek. Goede voorbeeldfunctie! Fijne dag, vriendelijke groet. De Burger

De agenten waren bezig met een drugsgerelateerde zaak, zo vertelt een politiewoordvoerder aan De Gelderlander. Volgens de politie viel het geval onder noodhulp en dan mag de politie geldende verkeersregels overtreden.

,,We snappen dat dit in sommige situaties heel vervelend kan zijn”, zo stelt de politie van Wageningen op haar facebookpagina. ,,Wij vragen uw begrip voor het feit dat onze noodhulpeenheden bij sommige incidenten hun auto’s parkeren op de niet daarvoor bestemde plaatsen. Uiteraard proberen wij overlast te voorkomen en zullen wij, voor zover mogelijk, ons houden aan de regels die voor een ieder ander ook gelden.”

De politie Wageningen had niet verwacht dat de ‘boete’ zoveel los zou maken bij de burgers. ”Mooi om te zien hoe betrokken iedereen zich voelt bij dit onderwerp! Het levert veel discussie op, die discussie gaan we niet nog een keer helemaal overdoen. Maar we willen wel benadrukken dat wij als politie met een andere reden op de weg zijn dan de rest van de weggebruikers. Wij moeten mensen helpen en boeven vangen en daarbij werken we bijna altijd onder tijdsdruk. Daarom moeten we af en toe te hard rijden, en ja, daarom zoeken we ook niet altijd een officiële parkeerplaats op. Hopelijk hebt u daar begrip voor!” Dat zegt de politie Wageningen op hun Facebookpagina.