De 39-jarige Amerikaanse Liana Kristina Barrientos trouwde tien keer, waarvan negen keer tussen 1999 en 2002. Ze is nog altijd met vier van hen getrouwd. Nu staat ze voor de rechter voor fraude.

Barrientos trouwden met buitenlandse mannen die na het huwelijk meteen een verblijfsvergunning aanvroegen. Kregen ze die niet, dan scheidden ze van hun echtgenote om het met een nieuwe vrouw nog een keer te proberen.

Dat zegt de openbaar aanklager tegen de New York Times. "Het is zorgelijk dat het gaat om individuen uit landen die we in de gaten houden, zoals Egypte, Georgië en Pakistan." Barrientos’ achtste man, een Pakistaan, werd in 2006 uitgezet voor terreurdreiging.

Hoewel ze volgens de aanklager nog altijd met vier mannen getrouwd is, viel Barrientos pas na haar tiende huwelijk in 2010 door de mand. Op de trouwformulieren gaf ze aan dat ze nooit eerder was getrouwd.

Ze wordt enkel voor die leugen vervolgd en kan vier jaar cel krijgen. Barrientos zegt onschuldig te zijn, maar geeft toe dat ze geld kreeg om te trouwen met haar zevende man, uit Georgië. Van hem is ze inmiddels wél gescheiden. In 2013 zette Barrientos op haar Facebook dat ze was verloofd met haar Big Daddy. Hoe het is afgelopen met hem, is niet bekend.

Na de eerste zitting gisteren werd Barrientos vrijgelaten. In mei moet ze opnieuw voor de rechter komen. Twee uur later werd ze weer gearresteerd. Ze probeerde zwart te rijden met de metro.
Foto