De dierenpolitie in Texas trof vorige week een ongewoon stel aan langs de kant van de weg. Een ogenschijnlijk gevaarlijke pitbull lag met een heel klein katje aan een van haar tepels in de berm. Het katje, waarschijnlijk nog geen twee dagen oud, had het niet overleefd als de pitbull het diertje niet onder haar hoede had genomen.

Toen de dierenpolitie het stel zagen liggen, gingen ze er direct vanuit dat het hier om een moeder met haar puppy ging. Eenmaal dichterbij bleek niets minder waar. Hoewel verwacht werd dat de pitbull agressief zou reageren, konden de medewerkers het tweetal makkelijk meenemen. Ze waren allebei erg verzwarkt.

Dat de 'moeder' erg gehecht was aan haar adoptiekind, bleek wel toen het opvangcentrum de kitten voor het eerst melk uit een fles wilde geven. De hond verloor het katje geen moment uit het oog en bleef tijdens het voeren de kat schoonlikken.

Dierenarts Rick Hamlin vertelde tegen plaatselijke Amerikaanse media dat hij versteld stond van de band tussen de twee. ,,In mijn 28-jarige loopbaan heb ik nog nit zoiets meegemaakt", zei hij verbouwereerd. ,,Het is echt heel bijzonder".

Waarschijnlijk zijn allebei de dieren zwervend. Volgens de dierenarts komt dat veel voor in het gebied. Dat het katje het heeft gered, is volgens hem erg uniek. Waarschijnlijk zijn de puppy's van de zwerfhond overleden, waardoor ze nog steeds melk kon geven. ,,Het ligt voor de hand dat de pitbull het katje zelf heeft gevonden, en het toen heeft opgevoed alsof het haar eigen pup was", aldus de dierenarts.

Om het katje te laten weten dat het toch cht een kat is, worden er regelmatig andere poezen bij het diertje in het hok geplaatst. Maar de kleine kat blijft voorlopig alleen maar aandacht houden voor de surrogaatmoeder.

Inmiddels gaat het goed met beide dieren en wordt er druk gezocht naar een adoptiegezin. De dierenkliniek is dankbaar voor alle aandacht voor het bijzondere stel: ,,Dat vergroot de kans dat ze snel samen in een nieuw huis worden geplaatst", aldus een van de werkneemsters.

Want n ding is zeker: deze twee gaan nooit meer uit elkaar.