Een hartverwarmend moment tijdens een hardloopwedstrijd in de Amerikaanse stad Louisville: een zwaarlijvige vrouw stond op het punt om op te geven, maar een agent greep in en loodste haar over de finish.

De hardloopster in kwestie is Asia Ford: een vrouw die al jaren met haar gewicht worstelt. Toen ze op haar zwaarst was, woog ze zelfs meer dan 200 kilo. Maar sinds een tijdje gaat het gaat de goede kant op: Ford begon met sporten en sindsdien is ze 90 kilo afgevallen. Het uitlopen van een hardloopwedstrijd van 10 kilometer was een nieuw doel in haar afvalrace.

Daarom schreef ze zich in voor de Rhodes City Run van afgelopen zaterdag. Na ongeveer 6,5 kilometer werd Ford niet lekker. Agent Aubrey Gregory stond langs de kant en riep er direct een ambulance bij. Maar Ford was vastberaden: ze moest en zou de race uitlopen. "Dan doen we het samen", zei Gregory.

Samen met de 12-jarige zoon van Ford ondersteunde de agent haar de laatste kilometers tot de finish. "Vlak voor de finish liet ik haar los, het publiek begon te juichen en ze deed haar armen in de lucht", zegt de agent tegen de regionale zender Whas 11. "Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe dat voelde."

Asia Ford reageerde na de wedstrijd op Facebook: "Deze 10 kilometer betekent meer voor mij dan elke andere race. Dus mijn boodschap is: je hoeft niet de beste te zijn, zo lang je maar niet opgeeft en de finish haalt, dan ben je toch een winnaar."
Foto