Het aanranden van vrouwen is in India nog altijd een enorm probleem omdat slachtoffers geen aangifte durven te doen. Zo niet de 20-jarige studente Pradnya Madhare, zij werd op het treinstation lastiggevallen maar sleepte haar aanvaller aan zijn haren naar het politiebureau.

Madhare werd op het treinstation in Mumbai aangerand door een drugsverslaafde. Hoewel er een groep van minstens 50 mensen om haar heen stond, greep er niemand in.

"Ik stond te wachten op mijn trein toen er een dronkenlap op mij af kwam. Hij liep mijn richting op en betastte me. Toen ik bij hem weg probeerde te komen, pakte hij me vast. Ik was een paar seconden compleet in shock, maar daarna begon ik op hem in te slaan met mijn handtas", zegt Madhare tegen de Indische website Mid-Day.

"Hij probeerde me terug te slaan maar ik was sterker omdat hij dronken was. Omdat hij zo vies was durfde ik hem eigenlijk nergens vast te pakken. Uiteindelijk greep ik hem bij zijn haar en sleepte hem naar de spoorwegpolitie."

In India gaan veel vrouwen niet naar de politie als ze worden lastiggevallen. Een aangifte is een langdurig en moeilijk proces en veel mannelijke politieagenten weigeren de klachten serieus te nemen. Bovendien zijn er genoeg ouders die het als een schande voor hun familie zien als een meisje toegeeft misbruikt te zijn.
Foto