Een Noorse man (26) heeft bekend dat hij de zwangerschap van zijn ex-vriendin stiekem beŽindigde door haar een smoothie vol met abortuspillen te geven.

"Het lag me zwaar op het geweten en ik had spijt, maar ik dacht dat het de enige uitweg was", vertelde hij de rechter volgens TheLocal.no.

De man had al een kind met de vrouw (20), maar zij raakte na een vrijpartij na een feestje nogmaals zwanger. "Hij probeerde me diverse malen te overtuigen om een abortus te nemen, maar dat was voor mij geen optie."

De man had al eerder gepoogd om de zwangerschap op slinkse wijze te beŽindigen. Na de eerste ronde van stiekem toegediende abortuspillen bleek de foetus echter nog in leven te zijn. De man schrok daarvan, mede omdat hij gelezen had dat als de pillen niet werkten de baby zwaar gehandicapt ter wereld zou kunnen komen.

Daarop volgde de poging met de smoothie. Toen de vrouw hem op had kreeg ze een paar uur later zware pijn in haar onderbuik, gevolgd door een miskraam. Ze vertrouwde het zaakje voor geen meter, dus liet ze haar huisarts een onderzoek uitvoeren. Daaruit bleek dat haar bloed een hoge concentratie van het abortusmedicijn bevatte.

Er is zeven jaar cel geŽist tegen de man. De rechter doet op 17 maart uitspraak.