De 22-jarige Jack Beniston twijfelde geen moment toen zijn vriendin Michelle in september te horen kreeg dat ze nog maar 48 uur te leven had. Hij zakte meteen op één knie en organiseerde een bruiloft in het ziekenhuis.

Binnen zes uur na de diagnose waren de twee verloofd én getrouwd, zegt Jack tegen Mirror.

Vrienden en familie kwamen allemaal meteen in actie om een jurk en ring te regelen voor de 32-jarige bruid. Een paar verpleegsters bleven na hun dienst langer om de ziekenhuiskamer waar het huwelijk plaats zou vinden te ‘versieren’ met witte lakens.

"De eerste drie stappen naar het altaar kon ze zelf lopen, maar daarna viel ze en moest ik haar dragen", zegt Jack. "Het was heel moeilijk voor iedereen om het droog te houden, maar Michelle was heel gelukkig. Ik moest harder huilen dan zij."

Het stel had een paar maanden eerder net een dochtertje gekregen: Martha. "Ze heeft haar moeders glimlach", aldus Jack. "Dat is goed, maar het maakt het soms ook nog moeilijker. Door Martha’s glimlach komen veel herinneringen boven."

Michelle zou langer leven dan de 48 uur die de artsen haar in het vooruitzicht hadden gesteld. Ze overleed vier weken na de bruiloft aan baarmoederhalskanker.