Een 14-jarige jongen is in Florida gearresteerd omdat hij een klasgenoot had ingehuurd die zijn familie moest vermoorden. De reden: hij was boos omdat hij huisarrest had gekregen vanwege zijn slechte schoolresultaten.

De zaak kwam aan het licht toen de vader van de opdrachtgever een 'moordcontract' in de kamer van zijn zoon vond.

In het contract beloofde de klasgenoot voor 1200 dollar (circa 1100 euro) de stiefmoeder, stiefbroer en vader van de jongen dood te schieten. De jonge huurmoordenaar dacht overigens dat het ging om een grapje. Hij zou niet van plan zijn geweest de moorden te plegen. "Het is een prima jongen", zegt een politiewoordvoerder tegen de Washington Post.

De 14-jarige verdachte wilde naar verluidt de schijn wekken dat zijn familie was doodgeschoten tijdens een inbraak. Na de schietpartij zou hij alarm hebben geslagen bij de buren.

In de woonplaats van de jongen, Port St. Lucie, sloeg in 2011 teenager Tyler Hadley zijn ouders dood met een hamer. Daarna organiseerde hij een feestje, terwijl de lichamen van zijn ouders nog in huis lagen.

Een rechter achtte Hadley, die ten tijde van zijn daad 17 jaar was, schuldig aan moord en veroordeelde hem tot een levenslange gevangenisstraf.