Op diverse plaatsen in het land heeft de politie inbraken opgelost door voetsporen in de sneeuw te volgen. Ook werd een hennepkwekerij ontdekt, doordat de sneeuw op het dak was gesmolten.

De inbraken waren allemaal in de nacht van woensdag op donderdag. In Haarlem ging het om een winkel in de Zijlstraat. De politie trof behalve inbraaksporen ook schoensporen in de sneeuw aan. Die liepen van de winkel tot in Schalkwijk, naar de huizen van de twee verdachten. De Haarlemmers van 21 en 22 werden aangehouden en de schoenen zijn in beslag genomen.

In Krommenie braken twee mannen, ook 21 en 22, een auto open. Ook daar leidden de voetstappen in de sneeuw naar de daders en de buit.

Inbrekers in Leimuiden waren de politie net te snel af. Omstanders alarmeerden de politie dat er werd ingebroken in een huis. Toen de politie aankwam, waren de inbrekers net gevlogen. Ook hier leidden de sneeuwsporen naar de verdachten, een Hagenaar van 23 en een 27-jarige man uit Leidschendam.

De hennepkwekerij werd ontdekt in Arnhem. De politie kreeg een melding van stankoverlast. Ook was buurtbewoners opgevallen dat er op het dak van het pand geen sneeuw lag, en op omliggende woningen wel. Een 35-jarige man is aangehouden.