De 86-jarige Lee Wachtstetter uit Florida woont al zeven jaar op het cruiseschip Crystal Serenity. Na het overlijden van haar man verkocht ze haar huis en besloot haar leven in luxe op zee door te brengen. Dat kost haar zo’n 140.000 euro per jaar.

Het echtpaar maakte tijdens hun 50-jarig huwelijk vaak cruises. Haar man zei dat ze vooral door moest gaan met de cruises, als hij zou overlijden. Na het overlijden van haar man in 1997 verbleef ze al eens drie jaar lang op een schip van de Holland America Line.

Door het personeel van de Crystal Serenity wordt de vrouw liefdevol ‘Mama Lee’ genoemd, vooral omdat niemand haar achternaam uit kan spreken. Ze gaat nauwelijks van boord, maar onderhoudt via de computer wel contact met haar familie. Mama Lee vermaakt zich op de boot door veel te praten met andere passagiers, te genieten van de luxe winkels en restaurants, het theater en door te borduren.

Er zijn meer personen die permanent op het schip wonen, maar niemand verblijft al zo lang als mevrouw Wachtstetter op het gigantische cruiseschip.

Inmiddels heeft ze in haar leven meer dan 200 cruises gedaan, waarbij ze 100 landen heeft gezien.