Dit is het waargebeurde verhaal van Scott Loxley, een weirdo die het op zich heeft genomen om als een stromtrooper uit Star Wars 15.000 kilometer door Australië aan het wandelen is. Hij is al 277 dagen onderweg. En toen werd hij, in the middle of nowhere, gebeten door pseudechis australis, een bruine koningsslang, en één van de giftigste ter wereld.

Scott Loxley is een voormalig soldaat en politieman, die het ineens in zijn hoofd kreeg om verkleed als stormtrooper door de outback te gaan wandelen en zo hopelijk een pak geld in te zamelen voor een kinderhospitaal in Melbourne.

Hij is niet eens echt gek van Star Wars, maar “the stormtrooper is an awesome advertising device. No matter where I go, everyone knows who I am.” Dat het pak zijn leven zou redden, dat had Scott helemaal niet ingecalculeerd.

Comfortabel is het niet echt. Scott wandelt elke dag tussen 50 en 75 kilometer, vaak bij een hitte die naar de 50 graden gaat in de Australische woestijn. Gisteren bevond de bizarre avonturier zich ergens langs de Bruce Highway tussen Yalboroo en Calen, in niemandsland. Tegen het vallen van de avond zag hij een slang, en terwijl u en ik denken “o shit”, denkt Scott ondertussen “ah, avondeten”. Want Scott heeft er al verschillende boven een vuurtje gedraaid tijdens zijn tocht.

De slang had het zo niet gezien en haalde uit naar Scott. Het reptiel beet hem in één van de stormtroopers-scheenbeschermers van zijn pak. We laten het hem zelf vertellen:

“I could feel the teeth on the plastic scraping but the armour actually stopped something, so all the people who rag on the old stormtroopers, it stopped the snakebite and probably saved my life today. That’s the first time today a snake actually bit me and got away with it. Normally when you get bitten you feel a hot sensation, a burning.”

Scott heeft nog wat te vertellen over slangen tijdens zijn tocht: “Slangen zijn niet zo slecht, ik heb ze al mijn hele tocht gegeten. ’s Avonds komen ze ook de warmte van het asfalt opzoeken en dan kan je ze makkelijk pakken. Als ik ze heb gevangen, bindt ik ze vast aan mijn wandelstok met een kabeltje, zodat ik ze levend kan meenemen. Because they taste better when they’re fresh.”

Natuurlijk, Scott. O ja, voor het geval je je het afvroeg: “There’s not much difference in taste between snake species. I just cook ’em on the coals. The death adders taste the same as a brown snake.”

Scotts eetgewoonten op zijn avontuur zijn wel bijzonder. Hij eet eigenlijk maar één keer om de twee dagen en heeft geleerd op 600 ml water per dag te leven. Hij heeft ook vastgesteld dat schoenen onwaarschijnlijk snel verslijten tijdens zijn tocht, maar wat hij doet is stukken van vrachtwagenbanden die hij onderweg vindt als versterking onder zijn zolen binden.

Wat een een wonderbaarlijke man. May the force be with him!
Foto