Kat Masha uit Rusland is een held. De kat heeft namelijk het leven van een op straat achtergelaten baby gered. De kat klom in de doos waar de zuigeling was gelegd en beschermde de baby zo tegen de vrieskou. Met haar lichaamswarmte voorkwam ze dat het drie maanden oude jongetje aan onderkoelingsverschijnselen zou sterven. De kat wist verschillende mensen te alarmeren, door heel hard miauwen en hierdoor redde ze het leven van de baby.

Het drama speelde zich af in Russische Obinsk. Irina Lavrova hoorde het gemiauw van Masha de kat toen ze de vuilniszak buiten zette. Masha is een buurtkat. Iedereen zorgt om beurt voor haar. Irina dacht aanvankelijk dat de kat gewond was, maar ze zag een doos met daarin een baby en de buurtkat Mashadie.
De vondeling werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en dankzij Masha en de kleertjes die de baby droeg, houdt het babytje niets aan aan het voorval over.

Masha nu een held en iedereen uit de buurt is trots op haar. Ze wordt vreselijk verwend. De politie is een zoektocht naar de moeder van de baby gestart.
Foto