NEW ORLEANS – Bandleden van de rockgroep Stereo Fire Empire deden woensdag een verbazingwekkende ontdekking. Ze vonden een gestolen schilderij van de kunstenaar Rodrigue terug in de opnamestudio waar zij met hun album bezig waren.

Het beroemde schilderij Wendy And Me was maandag gestolen uit een galerij in New Orleans. De dief liep op klaarlichte dag de kunstgalerij binnen en zei hallo tegen de verkoper in de hal. Daarna haalde hij simpelweg het schilderij van de muur. De man stond binnen een minuut weer buiten.

De gitarist van de groep, zelf een kunstliefhebber, had op Facebook over de diefstal gelezen. Hij had er een half uur eerder nog over gesproken, toen de bandleden een lijst tegen de wand van de opnamestudio zagen staan. “Ik heb de lijst omgedraaid en zag er een blonde vrouw naast een blauwe hond op staan. Best leuk, maar ik denk niet dat het heel waardevol is. Toen zei onze gitarist dat ik het niet begreep, dat dit schilderij een waarde van 250.000 dollar heeft.”

Plotseling bevond Stereo Fire Empire zich naar eigen zeggen in een ‘Scooby Doo-avontuur’. Ze brachten de Rodrigue naar het politiebureau een paar straten verderop. “Daar lopen we dan over straat met een schilderij van een kwart miljoen in onze handen. We moesten de afbeelding wel naar ons toe draaien, we wilden niet dat mensen dat zagen”.

Volgens Fox8 beschouwt de politie van New Orleans de bandleden niet als verdachten. Stereo Fire Empire wilde ook geen vindersloon, maar hoopt wel dat mensen overwegen naar een optreden te komen.