Voor de kust van het Mexicaanse eiland Cozumel heeft een man een val van een cruiseschip overleefd. De 22-jarige Amerikaan lag 5 uur lang in het water na een val van 's werelds grootste cruiseschip Oasis of the Seas. Maar dankzij oplettende passagiers van een andere cruiseschip, de Disney Magic, kon hij toch gered worden.

"Ik zal zijn geschreeuw, 'somebody help me!', nooit vergeten", zei een man, die de drenkeling hoorde roepen toen hij op het balkon van zijn hut zat. "Eerst dacht ik dat het een vogel was, die een raar geluid maakte, maar al snel realiseerde ik me dat er iemand om hulp riep."

De passagier schakelde meteen de bemanning in, die een reddingsactie in gang zette.

Met behulp van een reddingsboot haalden bemanningsleden van de Disney Magic de man uit het water. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij niets mankeerde. Hoe de Amerikaan in het water raakte, is niet bekend.

Volgens een ooggetuige, die de reddingsactie filmde, heeft de Amerikaanse drenkeling veel geluk gehad. "Als we ook maar iets verder van hem af hadden gevaren, had nooit iemand hem gehoord."

In een verklaring zegt Royal Caribbean, eigenaar van de Oasis of the Seas, dankbaar te zijn voor de hulp van het cruiseschip Disney Magic. De rederij heeft besloten geen verdere details over het voorval bekend te maken.
Filmpje