Taxichauffeurs in Tagbilaran, een stadje op een Filipijns toeristeneiland, zijn bij wet verplicht een Bijbeltekst op hun voertuig aan te brengen. Wie dat niet doet, raakt zijn vergunning kwijt.

De meeste taxi’s zijn gemotoriseerde driewielers, die plaats bieden aan vier tot zeven passagiers. Het stadsbestuur verleent jaarlijks 3000 taxivergunningen, met de verplichting om een Bijbeltekst te kiezen die nog door niemand anders is gebruikt.

Op een van de taxi’s staat Psalm 47:2 (in het Engels 47:1): „Al gij volken, klapt in de hand; juicht Gode met een stem van vreugdegezang.” Op een andere driewieler: „Want er is een God, er is ook een Middelaar Gods en der mensen, de Mens Christus Jezus” (1 Timotheüs 2:5)

Tagbilaran is de enige stad in de Filipijnen waar de „Bijbeltekstwet” van kracht is. De maatregel is 22 jaar geleden ingevoerd, aldus stadbestuurder Lucille Langunay onlangs tegenover CBN News. De campagne heeft volgens haar geleid tot minder criminaliteit en sterkere familiebanden. „Mensen lezen iedere dag een Bijbeltekst en dat helpt de vrede in onze stad te bewaren.”

Buala Siongiex, die al twee decennia de Bijbelteksten op de taxi’s schildert, zegt dat hij van zijn vak houdt. „Het Woord van God leidt ons.”
Foto