De 25-jarige Engelse kapper en voormalig semi-prof voetballer Rory Curtis werd in augustus 2012 het slachtoffer van een ernstig auto-ongeluk. Hij botste op een vrachtwagen en 5-tal auto’s reden op hem in. Brandweermannen waren 40 minuten bezig om hem uit het wrak te bevrijden. Daarna werd hij naar een ziekenhuis in Birmingham overgevlogen met ernstige verwondingen en een hersenbloeding. Daar werd hij 6 dagen kunstmatig in coma gehouden, terwijl de artsen vochten voor zijn leven. Toen hij weer bijkwam uit de coma was hij ervan overtuigd dat hij de Hollywood acteur Matthew McConaughey was.
Hij kan zich niet echt veel herinneren van die periode, maar hij weet wel nog dat hij dacht dat hij Matthew McConaughey was. Als hij naar het toilet ging en zichzelf in de spiegel zag, was hij geschokt omdat hij niet op hem leek. Hij wist dan niet naar wie hij keek. Soms drong het even tot hem door dat hij de acteur niet was, maar tot aan zijn ontslag in november bleven er momenten waarop hij ernaar verlangde om weer in films te gaan spelen.
Behalve dat hij dacht dat hij McConaughey was, was er nog iets vreemds aan de hand: Curtis sprak ineens vloeiend Frans. Zijn familie was verbaasd dat hij met een Afrikaanse verpleegkundige Frans sprak en wel zo goed dat zij vroeg welk deel van de familie van Franse origine was.
Curtis had wel ooit op school Franse les gehad, maar hij was er niet goed in en sprak het zeker niet vloeiend. De afgelopen 12 jaar had hij helemaal geen Frans meer gesproken.
Toen hij eind november uit het ziekenhuis ontslagen werd, dacht hij niet langer dat hij een bekend acteur was, maar hij had wel nog maanden revalidatie nodig.
Hij werd behandeld met een experimenteel medicijn dat door het Britse ministerie van Defensie getest werd op gewonde soldaten. Hij is ervan overtuigd dat dit hem enorm geholpen heeft bij de revalidatie.
Hij volgde opnieuw een opleiding tot kapper en leidt nu zelf andere kappers op in de salon van zijn tante in Birmingham. Hij kan ook weer voetballen. Van zijn hersenletsel merkt hij niet veel, behalve dat hij nog steeds Frans spreekt.