“Ik kan er onder door. Ja echt, het lukt. Oh nee, toch niet!” Deze woorden moeten veel vrachtwagenchauffeurs beduusd hebben uitgeroepen toen ze probeerden om onder een brug in de Amerikaanse staat North Carolina door te rijden. De honderd jaar oude brug staat bekend als eentje die chauffeurs graag uitdaagt nét een stap te ver te gaan.
Dat gebeurt zelfs zo vaak dat de brug de bijnaam ‘blikopener’ heeft gekregen. Veel vrachtwagenchauffeurs die een dappere poging deden er onder door te rijden, moesten vervolgens redelijk beschadigd afhaken. Het leverde de brug bekendheid op. Zo kreeg ‘de blikopener’ een eigen Facebookpagina: 11foot8, een verwijzing naar het bord dat naast de brug staat en vrachtwagenbestuurders moet waarschuwen.

En er kwam beeldmateriaal van de crashes beschikbaar. In 2008 besloot Jürgen Henn een camera te installeren aan het gebouw waar zijn kantoor in huist. Hij was er van overtuigd dat hij daarmee best een keer een botsing zou kunnen filmen. En dat bleek inderdaad zo te zijn. In 2009 hing hij een tweede camera op en sindsdien heeft hij er tientallen opgenomen. Inmiddels heeft hij een aardige verzameling filmpjes, die zijn terug te vinden op zijn YouTube-kanaal. Een kleine greep:

Deze vrachtwagenchauffeurs hadden allen last van de te lage brug.

De site en filmpjes leverde Henn in de afgelopen jaren ook aardig wat publiciteit op. Zo sprak CNN-verslaggever Jeanne Moos in 2013 met Henn. En zij legt meteen uit dat het verhogen van de brug of uitdiepen van de weg niet tot de mogelijkheden behoort.